Veel kinderen die als gevolg van een behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een deel door de verzekering vergoed.

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Zij willen deze kinderen de keuze bieden uit een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. Wel moet voor iedere aanvraag een verwijsbrief van de behandelend arts te worden overlegd.

Jouw haar doneren

Als je ook je lange haar wilt doneren aan de Stichting Haarwensen dan knipt De Kapper gratis een nieuw kapsel. Er zijn een aantal vereisten door Stichting Haarwensen vastgesteld. Je haar (los gemeten) moet minimaal 30 cm lang zijn (per 1/10/2015). Alle natuurlijke haarkleuren met uitzondering van  grijs haar zijn welkom. Gekleurd, geblondeerd, behandeld haar of haar met highlights kan niet worden gebruikt.

Natuurlijk is het van belang dat je de 30 cm zo meet dat je nog genoeg haar overhoudt om een leuk kapsel te laten knippen. Kom vooral vooraf even in de salon langs om dit door ons te laten beoordelen.

Jouw afspraak

Iedere week knippen we één “haarwensen supporter”. Bij het maken van een afspraak moet je in verband met onze planning wel melden dat je voor de Stichting Haarwensen komt. Mochten we niet op de hoogte zijn gebracht van je haarwensen afspraak dan behouden wij ons het recht voor een andere afspraak in te plannen.

Je haar moet te allen tijde aan alle bovengenoemde eisen voldoen. Is dat niet het geval dan kan Stichting Haarwensen niets met het gedoneerde haar doen. Wij zullen in een voorkomend geval het haar niet gratis knippen.

Voor meer informatie en alle voorwaarden kun je contact opnemen met Rohalt, Gerlinde of Dayenne, telefoon 015-369 94 32.

LET OP:
In oktober en november zijn nog een beperkt aantal mogelijkheden beschikbaar. In december knippen wij ivm de drukte in de salon geen ‘haarwensen’.
Wij verwijzen jou naar de website van Stichting Haarwensen voor de deelnemende kapsalons in de regio.

Stichting Haarwensen
stichting haarwensen